Obstaranie klimatizácie zo zdravotných dôvodov


Klimatizácia do bytu a kancelárií klimania.sk je veľká výhra a v dobách, kedy ľudia klimatizácie nemali k dispozícii, trpeli stresom z letnej horúčavy, a to im tiež skracovalo život. Čo sa vlastne odohráva v organizme za procesy, pokiaľ sa zvýši okolitá teplota na príliš vysokú hodnotu, a prečo je dôležité mať doma klimatizáciu v prevádzke aspoň počas extrémnych letných horúčav?

Úpal – ak je telo veľmi preťažené vysokou teplotou ovzdušia a nestačí sa chladiť prirodzenými mechanizmami, začne nebezpečne rásť aj telesná teplota a počas niekoľkých minút môže dôjsť k úpalu. Pokiaľ postihnutý jedinec nie je včas prevezený do chladného prostredia, môže zomrieť. Toto sú aj prípady uväznených detí alebo zvierat v autách, odložených dospelými nezodpovednými ľuďmi na parkovisku.

klimatizácie na dome

Kôrnatenie tepien – v letnej horúčave sú veľmi ohrození seniori, pretože mnohí z nich už nemajú úplne v poriadku cievny systém. Preto je za letnej horúčavy
pomerne častým javom infarkt myokardu alebo cievna mozgová príhoda. Sú to veľmi nebezpečné choroby, ktoré môžu končiť ťažkým telesným alebo duševným postihnutím alebo smrťou. Klimatizácia môže ľuďom významne predĺžiť život, pretože letná horúčava je jeden z najnebezpečnejších stavov, ktorý im v živote hrozí.

prevádzka klimatizácií

Úbytok magnézia – v ľudskom organizme je udržovaná neustála acidobázická rovnováha krvi. Na to sú potrebné štyri prvky – vápnik, sodík, draslík a horčík. V priebehu letnej horúčavy odchádza časť týchto prvkov z organizmu potom, čo poznáte aj podľa toho, že pot je slaný a obsahuje sodík, avšak horúco je nepríjemný stav aj po emočnej stránke a telo v tej chvíli pracuje v stresovom režime a k vyrovnaniu hormonálnej disbalancie je potrebné mnoho horčíka. V letných horúčavách sa jeho zásoby v tele rýchlo zmenšujú a vzhľadom na to, že dnes väčšina populácie trpí deficitom horčíka vplyvom nevhodne poskladaného jedálnička a úbytkom horčíka v potravinách, môže vás letná horúčava dostať až do kolapsového stavu.